INDUSTRIËLE STIJLTIPS Let op de oude fabrieken en breng industrieële stijl bij u thuis.

Woodtastic-overons

Je hebt veel gehoord over industriële stijl. Je weet dat het de aandacht waard is, maar wat is het precies? Is de trend om onze woonkamers op fabrieken te laten lijken? Nou, het is niet nodig om zo ver te gaan, maar de stijl neemt het voortouw vanuit fabrieken en magazijnen, vooral die die zijn omgebouwd tot lofts, appartementen en flatgebouwen. Het idee is niet om een ​​productielocatie te dupliceren, maar om de meer interessante aspecten van industriële gebouwen op te nemen in het moderne leven en om een ​​onverwachte balans tussen nieuw en oud te creëren.

Elementen van Industriële stijl

Hoewel niet alle van deze kritiek zijn voor industrieel interieurontwerp, zijn hier enkele elementen die er het meest mee geassocieerd worden:

Neutrale en rustieke kleuren zoals grijs, bruin en beiges.
Blootgesteld metselwerk, cementvloeren, buizen, kanalen en balken.
Een rauwe, onafgewerkte look.
Een combinatie van metaal en hout, vooral in een enkel meubelstuk
Hout en andere materialen die verdrietig of teruggewonnen lijken.
Grote banken en sectionals om open ruimtes te verdelen.
Minimalistisch, utilitair meubilair met onopgesmukte lijnen.
Verlichting via grote ramen zonder ramen, staande lampen en bovengrondse armaturen.
Vloeren van cement, verweerd hout en tegels. Of neutraal gekleurde tapijten met grote patronen.
Open rekken en metalen magazijnstellingen.
Een opgeruimd gevoel met veel vrije ruimte.

Woonkamer
Ga voor een open en goed verlichte sfeer. Gordijnen en gordijnen moeten uit de weg worden getrokken en mogen de aandacht niet op zichzelf vestigen. Gebruik lampen in industriële stijl, zoals volledig metalen vloerelementen met rechte of gebogen lijnen. Spoorverlichting suggereert dat een blootgelegd magazijn eruit ziet, evenals hangende metalen en niet sierlijke hangers.

Sta voor “negatieve” of ongebruikte ruimte toe. Als uw kamer groot is, verdeelt een sectie of grote bank die van de muur is geplaatst het gebied. Vul het aan met enkele rechte stoelen met zichtbaar hout of misschien zelfs onverwachte accentstoelen zoals stroppen. Hoewel een industriële woonkamer meestal neutrale tinten moet zijn, wees niet bang om in een contrasterende kleuruitbarsting te vallen. Neem een ​​eindtafel met een industrieel uiterlijk of een bijzettafel. Verpak uw ontwerp met een paar boekenkasten met ladder en wat metalen kunst aan de muur.

Eetkamer
Dit is waar gecombineerd metaal en hout dat pakhuis eruitzien. Noodlijdende houtsoorten zoals draadgeborstelde acacia zijn bijzonder effectief. Overweeg een schraagtafel met sokkels aan de uiteinden en X-beugels in het midden. Sommige komen met een bank op de bok. Gebruik de bank aan de ene kant en de houten metalen stoelen aan de andere kant, en je hebt een getransformeerde eetruimte. Werk uw eetkamer af met een buffetkast of zelfs een serveerwagen.

Onze website maakt gebruik van cookies. We maken gebruik van functionele cookies om onze website te optimaliseren en we gebruiken Google Analytics om het gebruik van onze website te analyseren. Klik hieronder op ok als u hiermee akkoord gaat en door te gaan naar onze website